Home » Foto's » Archief foto's 2019

Verenigingsactiviteit 2019

zondag 18 augustus 2019

 

Op zondag 18 augustus j.l. was het weer zover. De jaarlijkse verenigingsactiviteit kwam eraan. Dit jaar werden leden en steunende leden in huize Tiebosch in Lommel (B) door Henk en echtgenote Monique uitgenodigd om samen er een gezellige en vooral muzikale dag van te maken.

Voorafgaand aan dit bezoek vond er nog een educatief bezoek met rondleiding in de kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren (B) plaats. Onderstaande foto’s geven een goede indruk van deze rondleiding , waarna er geruime tijd werd nagenoten onder het genot van een passend biertje. Bovendien werd de eerste honger van de “lange” heenreis gestild met een overheerlijke "plank" lekkers.

Na de hartelijke ontvangst door onze gastgevers werd de middag in Lommel voortgezet. Monique en Henk werden werden eens goed in het zonnetje gezet en waarbij  kleindochter Liza die spontaan had aangeboden om Oma en Opa te helpen met de bediening niet vergeten werd. Alle drie ontvingen een aardige attentie door de voorzitster Truus aangeboden.

De rest van de middag werd er besteed aan het uitwisselen van gedachten en het gezellig keuvelen over al dan niet belangrijke of onbelangrijke zaken.

Tijdens deze middag werden er ongekende kwaliteiten ontdekt van een aantal leden die op hun manier de middag muzikaal ondersteunden. De grote liefde tot de Wiener Accordeon speelde daarbij een grote rol. De laatste tijd ontstaan er samenstellingen van duo’s en zelfs trio’s. Een heel verrassende ontdekking! De populaire meezingers van Henk met volledig gemengd koor was tot in wijde omtrek van Lommel te horen. Wat een muzikaliteit!

De dag werd afgesloten met een heerlijke "'hap" geserveerd vanuit de frietkot die voor de deur stond te dampen (n.b. gezond en ongezond)

Al met al een geslaagde dag waarbij de saamhorigheid van de verenigingsleden nog eens goed was waar te nemen. En dat mag zo blijven en is vast en zeker voor herhaling vatbaar. Jammer dat een aantal leden door omstandigheden er niet bij konden zijn. Gelukkig kunnen deze als pleister op de wonde nog genieten van bijgaande foto's.  (bron foto's Peter en Roland)"Daar word je vrolijk van"

 

Concert Centre Céramique kinderkoor Sjamaes ontmoet Accordeon Orkest Swentibold

 

zondag 7 april 2019

 

Gedrevenheid, passie, spontaniteit en humor waren voldoende ingrediënten om dit optreden succesvol te maken. Het jeugdig enthousiasme van de jonge zangers en zangeressen van het koor en de ervaren "oude rotten" van het accordeonorkest hebben de toeschouwers kunnen bekoren. Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden. Het bewijs werd hiervoor ook op deze middag geleverd. 

Het orkest speelde een aantal werken die werden afgewisseld met gezamenlijke stukken met het kinderkoor. Het was een lust voor het oog en oor om deze jonge kinderen onder leiding van de enthousiaste Krissie Verstappen te aanschouwen.  Op bezoek kwamen een aantal “gasten” waaronder “Olga van de Wolga” en "de verliefde stieros uit Spanos”.

De twee jongste zangertjes van het koor boden na afloop de beide dirigenten een prachtige bos bloemen aan, evenals onze slagwerker en de gastvrouw van het Centre Céramique.

Daarna werd het concert afgesloten met een toegift (The rythm of life) dat door het koor uit volle borst werd meegezongen. Een koor waar Maastricht echt trots op kan zijn. En tot slot de "Shannon Song"' waarbij het koor en het publiek uit volle borst "hoi" konden meezingen.

Geheel onverwachts werd de dirigent geassisteerd door een aanstormend talent die vanaf het balkon enthousiast stond mee te dirigeren. Het kon niet uitblijven dat deze jongeheer werd uitgenodigd om onze "hoofddirigent" te ondersteunen. Na afloop kon een daverend applaus niet uitblijven. Dat beloofd zeker wat voor zijn toekomst! De nieuwe "Karajan" is opgestaan!