Home » Foto's » Archief foto's 2019

"Daar word je vrolijk van"

 

Concert Centre Céramique kinderkoor Sjamaes ontmoet Accordeon Orkest Swentibold

 

zondag 7 april 2019

 

Gedrevenheid, passie, spontaniteit en humor waren voldoende ingrediënten om dit optreden succesvol te maken. Het jeugdig enthousiasme van de jonge zangers en zangeressen van het koor en de ervaren "oude rotten" van het accordeonorkest hebben de toeschouwers kunnen bekoren. Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden. Het bewijs werd hiervoor ook op deze middag geleverd. 

Het orkest speelde een aantal werken die werden afgewisseld met gezamenlijke stukken met het kinderkoor. Het was een lust voor het oog en oor om deze jonge kinderen onder leiding van de enthousiaste Krissie Verstappen te aanschouwen.  Op bezoek kwamen een aantal “gasten” waaronder “Olga van de Wolga” en "de verliefde stieros uit Spanos”.

De twee jongste zangertjes van het koor boden na afloop de beide dirigenten een prachtige bos bloemen aan, evenals onze slagwerker en de gastvrouw van het Centre Céramique.

Daarna werd het concert afgesloten met een toegift (The rythm of life) dat door het koor uit volle borst werd meegezongen. Een koor waar Maastricht echt trots op kan zijn. En tot slot de "Shannon Song"' waarbij het koor en het publiek uit volle borst "hoi" konden meezingen.

Geheel onverwachts werd de dirigent geassisteerd door een aanstormend talent die vanaf het balkon enthousiast stond mee te dirigeren. Het kon niet uitblijven dat deze jongeheer werd uitgenodigd om onze "hoofddirigent" te ondersteunen. Na afloop kon een daverend applaus niet uitblijven. Dat beloofd zeker wat voor zijn toekomst! De nieuwe "Karajan" is opgestaan!