Verenigingsactiviteit 2022

 

Op zondag 11 september 2022 ontmoeten onze leden, al dan niet met hun partners, elkaar in huize "Gubbels" in Roosteren om een gezellige dag door te brengen. Onze gastgevers Marlies en André hebben hun “cour” ter beschikking gesteld om de jaarlijkse verenigingsactiviteit te laten plaatsvinden. De gastgevers en het bestuur hebben kosten nog moeite gespaard om de leden eens goed te verwennen. En dat is ook zeker goed gelukt. De goden zijn ons goed gezind, want na een paar dagen regen is het op deze dag prachtig mooi weer. Onder de opgebouwde partytenten staan heerlijke zelfgemaakte muffins klaar. Toos, onze specialiste op het gebied van bakken, heeft weer alle fantasieën gebruikt om er iets lekkers van de te maken.
De dag moet niet saai verlopen, dat is het plan. Daarom worden de leden uitgenodigd om samen een aantal spelletjes te spelen om zo mooie prijzen te vergaren. Het enthousiasme is groot met onderling gekeuvel, raadgevingen en niet te vergeten een drankje erbij. Al dat schuiven, denken, pompen, sjoelschijven, en "kingkongen" maakt dorstig en hongerig. Dat betekent dat de middag wordt afgesloten met een overheerlijk buffet, voor ieder wat wils.

Nadat de innerlijke mens is versterkt met spijs en de bijbehorende drank worden de resultaten van de spelletjes bekend gemaakt en de prijzen door de jury aan de winnaars uitgereikt.

Onze Belgische deelnemers komen als beste uit de bus en slepen de hoofprijzen in de wacht. De derde prijs is voor André.

De poedelprijs wordt uitgereikt aan Jo. De beste vrouwelijk winnaar is Lea die de gesponsorde prijs van de gastgevers in ontvangst mag nemen.
Traditiegetrouw wordt de middag afgesloten met muziek en samenzang, Henk (het muzikale opperhoofd) heeft de mappen met smartliederen al klaargelegd en André als solist wordt ondersteund door een voltallig koor dat uit volle borst meezingt.

Het is een bijzondere activiteit waar iedereen met plezier terug kan denken. Dank aan bestuur, gastgevers en alle vrijwillige medewerkers(ters)

klik op de foto's om te vergroten


Kennismakingsconcert in het Tuurhoes in Guttecoven 

met als gastoptreden de jeugd fanfare L’ Avenir van fanfare ST. Caecilia

solist met het accordeon orkest: Chris Smeitz

vrijdag  17 juni 2022

Eindelijk was het zover. Na drie jaar coronatijd kon Accordeon Orkest Swentibold o.l.v. onze vaste dirigent Henk Tiebosch zich in volle glorie presenteren in Guttecoven. De voorafgaande periode is er hard gerepeteerd om zich op deze avond goed te presenteren. Naast vele nieuwsgierige inwoners van Guttecoven waren er ook de nodige vaste toehoorders aanwezig. De zaal was goed gevuld. Het doel van dit concert was dan ook om zich voor te stellen aan de gemeenschap van Guttecoven.

De bekende jeugdfanfare o.l.v. Susanne Welters was na de pauze aan de beurt. Zij speelden een vrolijk programma.

De "parade van de "animals", gecomponeerd door de dirigente zelf, waarbij het publiek een "muzikale" rol speelde werd goed ontvangen. De groep bestaat uit meest jeugdige muzikanten, aangevuld met een paar oude rotten in het vak.

Bijgaande foto's laten duidelijk het enthousiasme zien van deze muzikantjes en muzikanten

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk muziekstuk. De zomerhit "Danza Kudoro"" waarbij vooral de slagwerkertjes zich eens goed konden uitleven. Zonder hierbij de blazers te kort te willen doen.

 

klik op de foto's om te vergroten

Voorafgaand aan het concert werd er goed gerepeteerd

De voorzitster Truus Weijman heet alle aanwezigen hartelijk welkom

Solist Chris Smeitz speelt Air van Jacob de Haan


Koffieconcert in het MFC de Grous in Stein

Zondag 10 april 2022

Accordeon Orkest Swentibold werd door het  mandoline orkest de Strings  uitgenodigd om op zondagochtend 10 april samen een concert te organiseren. Het mandoline orkest o.l.v. Annemie Hermans opende het concert. Na een korte pauze vervolgde het ensemble het programma. Na een  coronapauze van bijna 3 jaar kon Accordeon Orkest Swentibold zich volledig inzetten om een goed programma te presenteren. Gezien het enthousiaste publiek in een gevulde zaal is dit zonder twijfel gelukt. Onderstaande foto’s geven een kleine indruk van het concert.

fotografie Lou Albertz

klik op de foto om te vergroten 

soliste Leoniek Hermans met het lied "Beautiful that way"

solist Jan Tom Fernhout op bugel met "Pavane" op.50 van Gabriel Fauré

 

Soliste Angelique Delnoij op mandoline samen met Accordeon Orkest swentibold speelt "Air" van Jacob de Haan