Feestelijk concert Swentibold 55 jaar

zaterdag 22 april 2023

Zaterdag 22 april j.l. vierde het orkest haar 55 jarig jubileum met een concert en feestavond. Dit alles vond plaats in het Gemeenschapshuis Born. Dirigent Henk Tiebosch nam het publiek mee op wereldreis, waarbij Swentibold zijn muzikaliteit nog maar eens kon laten  horen. Er werd muziek gespeeld uit Spanje, Frankrijk, Israël, Japan, Amerika en natuurlijk Argentinië.

Onderweg gaf drummer Jan het beste van zichzelf in een stuk waar hij alleen de hoofdrol had.

Maar niet alleen Jan deed het uitstekend! Het hele orkest was in topvorm. De hele zaal, met meer dan honderd aanwezigen, genoot van start tot einde. Menig toeschouwer zei kippenvel te hebben gehad. De dirigent was dan ook zeer tevreden met onze prestatie.
Dan was het de beurt aan zanger Ivo van der Bijl om de feestavond te vervolgen. Met zijn repertoire van liedjes van Toon Hermans tot operette en Limburgse klassiekers wist hij iedereen te bekoren. Er werd hier en daar zelfs meegezongen.
Afsluiter was de "Willy Wenmaekersband". Op de klanken van deze bigband konden de meest enthousiasten onder ons nog een dansje plaatsen. Het was voor ons een leuke avond om niet snel te vergeten. Een avond die nog lang in het geheugen zal blijven voortbestaan.

Bijgaande foto's geven een impressie van de gezellige feestelijke avond ter gelegenheid van het 55 jarig bestaat van het orkest.